HTML

autót kéne venni

Gyerek korom kedvenc autói a trabant, wartburg, lada és a keleti blokk egyéb nagyszerű kocsiai voltak ,de most, hogy felcseperedtem megnőttek az igényeim.... Szeretnék megbízható autót venni jó áron, nem leharcoltat. Utána néznék, tény feltárnék és vásárolnék hosszas kutatás és összehasonlitgatás után, majd tapasztalataimat megosztva közzétéve szeretnék egy érdekes kis blogot írni ebből.

Friss topikok

Címkék

Archívum

2011.09.26. 03:49 gustavvasa

Hol szoktam nézelődni ?

A széleskörű körültekintés jegyében rendszeresen követem a külföldi használt autós oldalak kínálatát párhuzamosan az itthoniakéval, a külhoniakból a német mobile.de című hirdető oldalt szoktam böngészgetni leggyakrabban, szinte hemzseg a jobbnál jobb bizalomgerjesztő vételektől, úgy látszik, hogy ott szokás az autókat karban tartani ,odafigyelni és elhordani időközönként szervizelni (nyilván valóan ennek magyarázata az ottani magasabb jövedelmekben keresendő), az árfekvésük is kedvezőbbek lennének mint az itthoni példányoknak és már rohannánk is autót vásárolni mi magyarok Németországba, csak ugye akkor úsznak be a képbe a behozatal kiadásai. A behozatal kiadásainak összetevői ugye a gépkocsi haza szállítása haza hozása, majd itthon már új hazájába érkezett jármű után az igen borsos regisztrációs adó befizetése (ami az én költségvetési keretem átlépésével járna így igen csak erős kizáró ok számomra), vagyon szerzési illeték megfizetése és forgalomba helyezés (rendszám papírok stb.,...) . Tehát érdemes átgondolni, hogy megéri-e nekünk külföldről vásárolnunk autót amennyiben ez az ársáv az általunk választott kategória, vagy inkább az itthoni sokkal szerényebb járműkínálatból válasszunk egy szebb példányt borsosabb áron vagy egy kicsit lelakottabbat és önköltségünkből kicsit "kitatarozzuk", hogy valamelyest hasonló esztétikai élményt nyújtsanak mint drágább testvéreik, de sajnos nem minden a látszat, sajnos komoly pénzösszeget nyelhet el a futómű javítása, a motor generálozása valamint az elektromos problémák teljes körű szervizelése ha leharcoltabb példány mellett döntünk, akkor meg a végén ugyanott vagyunk, mintha külföldről behoztunk volna valamit ami már alapból jó.
Na de, hol is tudunk kutakodni itthoni használt autók után? Én minden képen kiemelném a legnépszerűbb hazai használt autó kereső oldalt a hasznaltauto.hu -t ,ahol jelenleg közel  70 000 darab személygépkocsi közül válogathatunk, köztük kereskedők és magán személyek hirdetései közül is.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://autotkenevenni.blog.hu/api/trackback/id/tr653256839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása